Π.Μ.Σ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΡΟΣ

ΠαιδοπνευμονολόγοςΠαιδοαλλεργιολόγος
Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Κωνσταντίνος Δούρος αποφοίτησε το 1989 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική και εργάσθηκε ως γενικός παιδίατρος σε κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών.

Τα τελευταία 25 έτη είναι ενταγμένος στην Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο. Την τελευταία δεκαετία το κλινικό και ερευνητικό του έργο έχει εστιασθεί στα αναπνευστικά και αλλεργιολογικά νοσήματα των παιδιών. Πριν 5 περίπου έτη μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία με ειδική άδεια από το ΚΕΣΥ όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Paediatric Respiratory Consultant στο Sheffield Children’s Hospital.

Είναι υπεύθυνος της Παιδοπνευμονολογικής και της Παιδοαλλεργιολογικής Μονάδας, του Εξωτερικού Ιατρείου Κυστικής Ίνωσης και του μοναδικού εθνικού κέντρου για τη διάγνωση και παρακολούθηση της Πρωτοπαθούς Δυσκινησίας Κροσσών.

Όλα τα παραπάνω έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν, ως Τμήματα της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, στο Αττικό Νοσοκομείο.

Είναι κάτοχος του Certificate of Excellence in Allergy and Immunology και του έχει χορηγηθεί η Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Παιδοαλλεργιολόγου (Accreditation in Paediatric Allergology) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI), ενώ έχει λάβει και το European Diploma in Paediatric Respiratory Medicine της της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS). Είναι επιπλέον κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (MSc) στη Δημόσια Υγεία και τη Βιοστατιστική. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 μελέτες στον διεθνή επιστημονικό τύπο.