Π.Μ.Σ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΕΩΡΓΟΣ, MD, MSC, PHD Ιατρός-Παιδίατρος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Δρ. Αντωνογεώργος Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στη Λιβαδειά. Εισήχθη κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 2002 με βαθμό Λίαν Καλώς.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο διατμηματικό ΠΜΣ στη «Βιοστατιστική» στην Ιατρική Σχολή και το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (2007), καθώς επίσης και στην «Εφαρμοσμένη Στατιστική» στο University of Essex, Colchester UK (2011).

Το 2011 ολοκλήρωσε την διδακτορική διατριβή του στην Παιδιατρική Επιδημιολογία με τίτλο «Επιδημιολογική μελέτη της παιδικής παχυσαρκίας. Η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας και των διατροφικών συνήθειων» στην Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2011 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στην Παιδιατρική και έκτοτε ασκεί την Παιδιατρική σε επίπεδο ιδιωτικού ιατρείου, όπως επίσης και ως Επιμελητής σε παιδιατρικές κλινικές και ιατρεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Το 2014 ολοκλήρωσε την μετα-διδακτορική του έρευνα στην χρήση των Δομημένων Στατιστικών Υποδειγμάτων (Structural Equation Modelling) στην αιτιοπαθογένεια χρόνιων νοσημάτων της παιδικής και ενήλικης ζωής στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων με πιο αναγνωρισμένα το 22nd EEPE Residential Summer Course in Epidemiology (International Epidemiological Association), το Advanced Course in Epidemiological Analysis (London School of Hygiene and Tropical Medicine, University of London, UK) και το Summer Session in Epidemiology (University of Michigan Ann Arbor, USA).

Από το 2011 διδάσκει με ανάθεση διδακτικού έργου σε σειρά Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα μαθήματα της Βιοστατιστικής και της Μεθοδολογίας της Έρευνας και από το 2021 και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς επίσης από το 2016 διδάσκει το μάθημα της Βιοστατιστικής-Μεθοδολογίας της Έρευνας στο ΠΜΣ της Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2016-2017 και 2017-2018 δίδαξε με ανάθεση διδακτικού έργου (ως μεταδιδακτορικός Υπότροφος) το προπτυχιακό κατ’ επιλογήν μάθημα «Ειδικά Θέματα Ανάλυσης Δεδομένων» στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου. Από το 2014 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο γνωστικό αντικείμενο της Μεθοδολογίας της Έρευνας και της Επιδημιολογίας. Από το 2021 είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος στην Γ’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συγγράψει 42 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (560 ετεροαναφορές, h-index: 14), 6 εργασίες σε ελληνικά περιοδικά, 3 Κεφάλαια σε βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει με πλήθος Ανακοινώσεων (100+) σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια.

Είναι Guest Editor στο διεθνές περιοδικό Children (IF 2,97), και μέλος στη Συντακτική Επιτροπή διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά Ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται η παιδιατρική επιδημιολογία μεταδοτικών και μη-μεταδοτικών νοσημάτων και οι αλληλεπιδράσεις τους με την διατροφή και την φυσική δραστηριότητα, η αναπτυξιακή νεογνολογία, οι πολυμεταβλητές μέθοδοι ανάλυσης καθώς και η μεθοδολογία της έρευνας στην παιδική ηλικία.

Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Παχυσαρκίας.